Welkom bij To be defined

Welkom op mijn website To be defined, een website boordevol creativiteit. Je vindt hier talloze handleidingen in woord en beeld over diverse onderwerpen. Op deze pagina zie je slechts een selectie. Maak een keuze uit het menu links voor meer artikelen over je favoriete onderwerp.
OlieverfAls je net begint met olieverven, heb je de keus uit ontzettend veel materialen. Er is veel verschil en prijs en kwaliteit. En hoewel de kosten enorm kunnen oplopen als je net begint, zijn de aanschaf van betere verf, een goed penseel en geschikte dragers zeker een investering waard. Verf, penselen en dragers van betere kwaliteit werken plezieriger en leveren vaak een mooier resultaat op. Daarnaast wordt er bij olieverf nog gebruik gemaakt van diverse mediums. Er zijn ontzettend veel kleuren olieverf. Die heb je niet allemaal nodig. In de loop van de tijd zul je je eigen palet met kleuren gaan ontwikkelen. In dit artikel vind je een basispakket aan kleuren waar je in ieder geval een mooie start mee kunt maken.

Basispalet

Een mooi basispalet is het onderstaande.
Titanium wit Titaan wit (dekkend) Zinkwit Zink wit (mengen)
Cadmium Geel Cadmiumgeel Okergeel Okergeel
Cadmium Rood Cadmiumrood Kraplak Alizarinerood of kraplak
Burnt Sienna Gebrande sienna Gebrande Omber Gebrande omber
Raw Omber Rauwe omber Ultramarijn Ultramarijn
Indigo Indigoblauw Ceruleum Blauw Ceruleumblauw
Sapgroen Sapgroen Viridian Viridian of emerald groen
Permanent Violet Permanent Violet Paynes Grey Paynes grijs
Hoewel je hier natuurlijk niet alles mee kunt schilderen is het een mooi begin. Het kan zijn dat er in de loop van de tijd kleuren uit je palet verdwijnen, en kleuren bijkomen. Dit leidt uiteindelijk tot een heel eigen palet dat past bij je eigen schilderstijl.