Welkom bij To be defined

Welkom op mijn website To be defined, een website boordevol creativiteit. Je vindt hier talloze handleidingen in woord en beeld over diverse onderwerpen. Op deze pagina zie je slechts een selectie. Maak een keuze uit het menu links voor meer artikelen over je favoriete onderwerp.
AcrylverfAcrylverf is een product dat in ontzettend veel kleuren en in verschillende kwaliteiten te verkrijgen is. Er zijn veel manieren om met acrylverf te werken, en het is voor praktisch alle stijlen toepasbaar. Hierdoor is het niet echt eenvoudig om een basispalet aan te geven. Dit is zo enorm afhankelijk van de gebruikte werkwijze en vooral stijl. Toch geven we hier een lijst met kleuren waar je door mengen in ieder geval een heel eind mee komt. We hebben kleuren uit het Talens-Amsterdam assortiment gekozen. Dit is een goede studiekwaliteit die makkelijk te verkrijgen is en redelijk van prijs. Andere merken kunnen voor dezelfde kleur een andere naam gebruiken.

Onderstaande kleuren zou je in je basispalet kunnen opnemen. Je ziet dat hier de drie primaire kleuren (drukkunst) aan toegevoegd zijn. Wil je hiermeer over weten, lees dan het artikel "Kleurenleer" .

TitaanwitTitaanwit OxydzwartOxydzwart
AzogeelcitroenAzogeel citroen Primair geelPrimair geel
VermiljoenVermiljoen Primair magentaPrimair magenta
UltramarijnUltramarijn Primair cyaanPrimair Cyaan
Wanneer je wat meer natuurlijke kleuren wilt, kun je de onderstaande kleuren aan je palet toevoegen om te mengen.

OkergeelOkergeel SapgroenSapgroen
Gebrande siennaGebrande sienna ZinkwitZinkwit

Met al deze kleuren in je palet kun je door menging heel ver komen. Breid je palet geleidelijk uit met veel gebruikte mengkleuren, of vervang ze door kleuren die je beter bevallen. Op deze manier ontwikkel je uiteindelijk je eigen persoonlijke palet. Wil je wat andere paletvoorbeelden, kijk dan ook eens naar de paletten genoemd bij de basispaletten van Olieverf en  Aquarelverf.