Welkom bij To be defined

Welkom op mijn website To be defined, een website boordevol creativiteit. Je vindt hier talloze handleidingen in woord en beeld over diverse onderwerpen. Op deze pagina zie je slechts een selectie. Maak een keuze uit het menu links voor meer artikelen over je favoriete onderwerp.
Blockprint inktBij monotype gebruik je een langzaamdrogend medium. Dit moet wel, anders plakt je papier al vast tijdens het maken van de afdruk. Of is je medium al droog voor je een afdruk kunt maken. Doorgaans zal het dus op oliebasis zijn. Zelf gebruik ik blockprint op oliebasis.
Metalen of glazen werkplaatBij monotype maak je je werkstuk op een gladde metalen of glazen plaat. Vervolgens leg je hier een stuk papier overheen en breng je door middel van wrijven over de achterkant van het papier, je werkstuk over naar het papier. Ik gebruik meestal 2 platen. Eén waarop ik het werkstuk maak, en één waarop ik de verf meng.
Fotolijstjes, goedkope werkplatenJe kunt heel goed de glazenplaat van goedkope fotolijsten gebruiken om je werkstuk op te maken.
RollersVoor het mengen en aanbrengen van de verf op de glasplaat maak ik gebruik van rollers. Ook voor de afdruk maak gebruik van een grote roller. Je kunt je afdrukken op normaal tekenpapier maken.
Kwasten, scrapers, paletmessenBehalve rollers, kun je natuurlijk ook kwasten, paletmessen en scrapers ed. gebruiken om je werkstuk op de plaat te maken. Eigenlijk zijn er geen restricties…
SchoonmaakmiddelenHet kan nogal een geklieder worden… daarom kun je beter handschoenen aan doen of je handen insmeren met artguard. De platen maak je na gebruik weer schoon met oude lappen en terpentine.