Welkom bij To be defined

Welkom op mijn website To be defined, een website boordevol creativiteit. Je vindt hier talloze handleidingen in woord en beeld over diverse onderwerpen. Op deze pagina zie je slechts een selectie. Maak een keuze uit het menu links voor meer artikelen over je favoriete onderwerp.
Prachtige wolIk heb een mooie vacht van een Texels schaap gekocht op de kinderboerderij. Het is genoeg voor een trui. Een aardige uitdaging. Het is veel werk om van een vacht uiteindelijk tot een gebreide trui te komen.

De ongewassen wolDe wol wordt eerst uitgezocht.Te vieze en slechte stukken wol gooi ik weg.Ik kan daar helaas niets mee. Maar er blijft echt genoeg over.
De wol staat in een sopjeDe wol was ik in warm water met een flinke scheut Dreft. Dit herhaal ik een paar keer en ik spoel de wol goed uit als ze schoon is zodat al het zeepsop weg is.
Lekker drogen in het zonnetjeDan kan de wol buiten in de frisse lucht drogen. Het is mooi weer dus dat gaat lekker snel.
50 gram wolAls de wol goed droog is, weeg ik hoeveelheden van ongeveer 50 gram af. Dat is wat er op mijn kaardmolen gaat. Het lijkt heel wat zo in een teiltje.
JDe wol wordt gekaarde kunt direct van gewassen, en zelfs van ongewassen, wol spinnen. Maar dan is het lastig om een mooie gelijkmatige draad te krijgen. Ik kaard de wol eerst met een kaardmolen.