Welkom bij To be defined

Welkom op mijn website To be defined, een website boordevol creativiteit. Je vindt hier talloze handleidingen in woord en beeld over diverse onderwerpen. Op deze pagina zie je slechts een selectie. Maak een keuze uit het menu links voor meer artikelen over je favoriete onderwerp.
Voetstuk van een Ytong blokSommige beelden komen het beste tot hun recht wanneer ze op een voetstuk staan. Zo'n voetstuk kun je heel eenvoudig zelf maken.Houten voetstukVoetstuk van een YtongblokDe vorm van je voetstuk moet natuurlijk wel bij het beeld passen. Het moet ook zodanig groot zijn dat het het beeld goed kan dragen en niet snel omvalt. Je ziet hier een voetstuk gemaakt van een stuk Ytongblok en een voetstuk gemaakt uit hout.


Blok hout geschikt als voetstukHout kan goed gebruikt worden als voetstuk. Het is eenvoudig in de gewenste vorm te zagen en kan goed gladgeschuurd worden om een strak uiterlijk te verkrijgen. Je kunt het verven om het een andere kleur te geven of bijvoorbeeld blank lakken wanneer je de houtnerf wilt laten zien.


Stuk van een YtongblokYtong blokken zijn erg licht en goedkoop. Je kunt het in vorm zagen of raspen. Omdat de blokken erg licht zijn, zijn ze niet altijd geschikt voor zwaardere beelden. Zorg er bij Ytong blokken voor dat je een ruim basisvlak hebt zodat je voetstuk stevig staat. Ytongblokken zijn te verven met bijvoorbeeld acrylverf. De gaatjes blijven dan wel zichtbaar. Wil je dit niet dan kun je deze eerst dichtsmeren met plamuur.

Het stof dat vrij komt bij het werken met Ytong blokken is niet gezond. Zorg er daarom voor dat je een mondkapje gebruikt tijdens het zagen en hakken.

SpeksteenSpeksteen is ook een goed alternatief voor voetstukken. Het heeft mooie grillige vormen en kan ook eenvoudig bewerkt worden. Natuurlijk kun je het ook bewerken tot een strakke vorm. Van nature heeft speksteen geen vlakke kant. Voor stabiliteit en evenwicht zul je deze dus zelf moeten maken. Zorg wel dat de bodem echt vlak is om omvallen van je beeld te voorkomen.