Welkom bij To be defined

Welkom op mijn website To be defined, een website boordevol creativiteit. Je vindt hier talloze handleidingen in woord en beeld over diverse onderwerpen. Op deze pagina zie je slechts een selectie. Maak een keuze uit het menu links voor meer artikelen over je favoriete onderwerp.
de tasIk heb op een beurs een ontzettend leuk patroon voor een gehaakte tas gevonden. Nadat ik er een paar heb gehaakt besluit ik om zelf een patroon te maken.Hier zie je het resultaat.

De eerste tasDit is de eerste gehaakte tas, het patroon is niet van mij. Ik heb het al wel iets aangepast. Ik heb namelijk een leren onderkant gemaakt. Dat is wat steviger en kan ik eenvoudig schoonmaken.
Een andere kleurencombinatieDeze kleurencombinatie is ook vrolijk. Ook weer met een leren onderkant.
Ook leukOf deze warme tinten, dat kan natuurlijk ook.
Katoen voor een nieuwe tasNu heb ik er wel genoeg van hetzelfde patroon gemaakt en ik ga zelf patroontjes ontwerpen. Ik wil een tas met heldere groene en orange tinten maken. De katoen heb ik al. Het zijn bolletjes eenvoudige katoen 50gr/125m. Het patroon wordt gehaakt met naald 2.5. Alleen voor het opzetten van de band gebruik je naald 3/3.5 zodat de opzet rij niet te strak wordt.
Het patroonDit is het patroon dat ik heb gemaakt. Ik heb het tijdens het haken nog wel wat aangepast, maar niet veel. Je kunt het patroon hier downloaden.
Een leren bodemHet leer in dit voorbeeld is blauw maar voor deze tas heb ik orange leer gebruikt. Ik heb mijn leren bodem met de lasercutter uit leer gelaserd. Maar die heeft niet iederen. Je kunt het patroon voor de bodem hier downloaden. Dan print je het op 100% en plak je het aan elkaar. Het patroon dat zo ontstaat kun je gebruiken om je eigen bodem te maken. De gaatjes kun je er bijvoorbeeld met een gaatjestang in knippen. Het zijn 100 gaatjes.
Het begin is erZoals ik al zei, in elk gaatje haak je twee vasten. Je laat tijdens het hele haakwerk minimaal 1 extra draad meelopen. Aan het einde van de ring sluit je de ring niet netjes af maar haakje gewoon door op de eerste vaste die je gemaakt hebt. Je krijgt dus een doorlopende spiraal van vasten.
Op de helftDe tas begint er al op te lijken. Het is erg veel werk en behoorlijk zwaar aan de handen omdat je niet te los moet haken voor het mooiste resultaat. Ik gebruik een haaknaald dikte 2.5mm maar je kunt ook iets dikker gebruiken als je dat fijn vindt.
Hij is afIn de laatste gekleurde band komen er in het midden van de band , hier orange met groen, 8 gaten. Die verdeel je netjes over de steken. Elk gat maak je door een ketting van 3 lossen te haken, en tegelijk 3 vasten over te slaan. De toer daarop haak je in het lusje wat zo is ontstaan weer drie vasten. Voor de band maak je een ketting in een veelvoud van 7 steken +1 extra steek. Je kunt de band zo lang maken als je fijn vindt. Het patroon voor de band vind je hier. Als je de band aan de tas gezet hebt, trek je nog een koord door de 8 gaten. Je kunt hier een koord voor haken, draaien of een bestaand koord nemen.