Welkom bij To be defined

Welkom op mijn website To be defined, een website boordevol creativiteit. Je vindt hier talloze handleidingen in woord en beeld over diverse onderwerpen. Op deze pagina zie je slechts een selectie. Maak een keuze uit het menu links voor meer artikelen over je favoriete onderwerp.
BeenwarmersZelfgebreide beenwarmers. De beenwarmers zijn gemaakt van handgeverfde en gesponnen Merino lontwol, gecombineerd met wat donkergroene en paarsse Shetland wol.

Geverfde Merino lontwolIk heb wat Merino lontwol gekocht. Die heb ik in diverse tinten geverfd. Je ziet de wol hier, ze ligt te drogen in de tuin op een droogrek.

Ik wil van de paars-groen-oker wol een paar warme beenwarmers maken.
De wol wordt gesponnenVoor ik de wol kan breien moet ik deze natuurlijk eerst spinnen. Je ziet de kleuren van de wol nu goed. Ik heb de lont in tweeen gedeeld, Ik kan nu twee spoelen vol spinnen met elk ongeveer evenveel wol.
Wol op de klosBij de gesponnen wol zijn de kleurovergangen minder abrupt. De kleuren gaan geleidelijk in elkaar over en er ontstaan ook mengkleuren.
Getwijnde wolAls ik twee klossen vol heb en al de wol is gesponnen, twijn ik de draden op de klossen samen tot 1 stevige draad. Deze getwijnde draad is steviger en warmer dan een enkele draad.
Een klein stukje van de beenwarmersAls ik een klein stukje gebreid heb zie ik al dat ik waarschijnlijk niet genoeg garen heb. Maar het ziet er al wel heel leuk uit.
Met wat bijpassende Shetland wolIk besluit wat Shetland wol in passende kleuren bij te kopen. Ik vind gelukkig kleurtjes die ook wel in de zelfgesponnen wol zitten.
Bijna klaarIk gebruik geen patroon. Ik heb met naalden 5mm 56 steken per been opgezet. Dan brei ik 20 naalden 2 recht/ 2 averecht met de zelfgesponnen wol. Daarna ga ik over op alleen recht breien met de Shetland wol. Ik maak strepen. Als de beenwarmers lang genoeg zijn ga ik weer met de zelfgesponnen wol in 2 recht/ 2 averecht verder. De beenwarmers zijn bijna klaar.
De beenwarmers zijn afDe beenwarmers zijn af. Ze zijn erg leuk geworden. Ik hoop dat Liza er blij mee is.