Welkom bij To be defined

Welkom op mijn website To be defined, een website boordevol creativiteit. Je vindt hier talloze handleidingen in woord en beeld over diverse onderwerpen. Op deze pagina zie je slechts een selectie. Maak een keuze uit het menu links voor meer artikelen over je favoriete onderwerp.
Brug, Ladders en touw voor 3D D&D BattlegroundOm mijn 3D D&D Battleground wat aan te kleden heb ik ladders en bruggetjes gemaakt. Alles is gemaakt van touw en ge-3D-printe onderdelen. De items zijn met klittenband aan de battleground bevestigd.

Kleine geprinte onderdeeltjesOm de hier besproken items te maken heb ik geprinte onderdeeltjes gebruikt. De onderdeeltjes zijn maar klein en zo geprint. Heb je geen printer dan kun je ze wellicht uit karton en/of fimoklei maken. De diverse STL bestanden vind je hier.
Deeltjes voor de touwladderHier zie je de onderdeeltjes waaruit de touwladders zijn gemaakt. Ik heb voor het printen donkerbruine woodfill gebruikt. Woodfill spint wat meer bij het printen en daardoor zijn de kleine gaatjes van de onderdeeltjes soms verstopt. Met een klein rond vijltje prik je ze zo door. 
TouwladderVoor de touwladder heb ik de onderdeeltjes aan 2 stevige katoenen draden bevestigd. Onder en boven elke trede van de ladder zit een knoopje om de trede op zijn plaats te houden. De afstand tussen de tredes is ongeveer 2,5 cm. Hoeveel tredes je nodig hebt hangt af van waar je je ladder in je opstelling wilt bevestigen. Ik heb wat verschillende touwladders gemaakt, allemaal met een andere lengte. Aan de laatste trede heb ik een dun strookje klittenband bevestigd. Hiermee zit de touwladder aan de rotsen vast. Je kunt hem dus eenvoudig weer losmaken en ergens anders bevestigen.
Draadsteker om de draad door de gaatjes te trekkenHet kan lastig zijn om de draden door de wat kleine gaatjes te krijgen. Ik gebruik daarom een draadsteker. De draad die ik door het gaatje wil trekken doe ik er maar een klein stukje door, dan gaat de draad makkelijker door het gaatje.
Het katoen rafelt watJe ziet dat het uiteinde wat rafelt maar dat knip ik later af. Het voordeel van het rafelen is dat het touw zich wat makkelijker met behulp van de draadsteker door het gaatje laat trekken.
Onderdeeltje van een brugOok de onderdelen van de brug rijg ik aan twee draaden. Ik begin en eindig met een trede van de strap, hier kan ik namelijk eenvoudig een stukje klittenband aan bevestigen. De onderdelen horen met de lange stukken tegen elkaar aan te komen. Je ziet hier dat ook deze onderdeeltjes met knoopjes gefixeerd zijn.
Met klittenband bevestigd aan rotsNet als de touwladder is ook de hangbrug met een dun strookje klittenband aan de rotsen bevestigd.
De brugHier zie je de hangbrug tussen twee rotsen zweven. Hoe lang je de brug maakt hangt weer van de opstelling van de battleground af. De onderdeeltjes zijn 2,5 cm breed.
KlimtouwTenslotte heb ik nog een klimtouw gemaakt. Aan het einde van het klimtouw zit een onderdeeltje waarop ik een stukje klittenband heb bevestigd. Met dit klittenband maak ik het klimtouw vast aan de rotsen. Het klimtouw heeft elke 2.5 cm een knoopje.
PlateauJe kunt aan het klimtouw ook een soort van plateau hangen waar items mee verplaatst kunnen worden. Het plateau is ongeveer 2.5 bij 2.5 cm groot.
LaddertjesTenslotte heb ik nog wat laddertjes in 2 maten geprint. Deze kunnen gewoon tegen wat rotsen gezet worden.

Heel veel plezier.