Welkom bij To be defined

Welkom op mijn website To be defined, een website boordevol creativiteit. Je vindt hier talloze handleidingen in woord en beeld over diverse onderwerpen. Op deze pagina zie je slechts een selectie. Maak een keuze uit het menu links voor meer artikelen over je favoriete onderwerp.
Olieverf paletEr zijn inmiddels heel wat verschillende soorten paletten in de handel. Zoveel dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. En welk palet moet je nu voor welke verf gebruiken? Hieronder staat een overzicht van de meest voorkomende paletten.

Paletten voor Aquarelverf/Gouache

Afsluitbaar kunststof aquarelpalet. Ook handig voor het werken buiten. Doordat dit palet is af te sluiten geeft het geen geklieder bij vervoer. Doe de verf zo uit de tube in een klein vakje en gebruik de grotere vakjes om te mengen. Je kunt opgedroogde verf gewoon gebruiken. Afsluitbaar kunststof palet
Mengbakje in de vorm van een traditioneel palet. Is niet echt heel handig om te mengen omdat de vakjes erg klein zijn. Dit palet wordt ook veel voor plakkaatverf gebruikt.Mengbakje in de vorm van traditioneel palet
Palet met mengbakjes in verschillende formatenPalet met mengbakjes in verschillende formaten. Vul de kleine vakjes met verschillende kleuren en gebruik de grotere om deze te mengen.
Porcelijnen mengbakjePorseleinen mengbakje. Het porselein neemt in tegenstelling tot sommige kunststof paletten geen kleurstof op en daarom blijft je palet mooi wit. Het is geen echt handig palet om te mengen. Door de diepte van de vakjes kun je wel grotere hoeveelheden verf aanmaken.
Zelf maken:
In plaats van een aquarelpalet te kopen kun je ook een wit (porseleinen) bord gebruiken. Doe dan verf zo uit de tube op de rand van het bord en meng in het midden van het bord.

Tip:
Wil je kinderen met “dure” aquarelverf uit een tube laten werken, doe dan van elke kleur wat in een klein vakje van een afsluitbaar kunststof aquarelpalet. Laat de verf drogen voor gebruik. Nu wordt de verf beter verdund bij het gebruik en gaat langer mee.