Welkom bij To be defined

Welkom op mijn website To be defined, een website boordevol creativiteit. Je vindt hier talloze handleidingen in woord en beeld over diverse onderwerpen. Op deze pagina zie je slechts een selectie. Maak een keuze uit het menu links voor meer artikelen over je favoriete onderwerp.
Klimop van viltVoor mijn 3D Battleground heb ik een soort van klimop gemaakt. Deels om het aan te kleden en deels om voor "cover" te zorgen voor creatures. Je maakt dit eenvoudig zelf met wat restjes vilt.Diverse kleuren viltIk heb voor het maken van de klimop vilt in diverse groen en bruintinten gebruikt. Het zijn verschillende restjes en het vilt is van verschillende kwaliteit maar omdat het alleen maar hangt is dit niet zo belangrijk.
Gegolfde reepjesVan het vilt heb ik een soort van gegolfde reepjes geknipt. De golfjes heb ik zo klein als ging gemaakt. Let op, de deukjes van de golfjes moeten tegenover elkaar liggen. Je kunt op de foto hiernaast zien wat ik bedoel.
De eerste blaadjesDe reepjes die zo ontstaan zijn de basis voor de blaadjes. Je knipt ze schuin door op het dunne stukje. Zo krijg je een soort blaadjes met puntjes. De blaadjes zijn niet allemaal gelijk van vorm en van kleur maar dit maakt het alleen maar natuurlijker.
Kettingen naaien met de naaimachineDe blaadjes van verschilldende kleuren heb ik door elkaar gedaan. Ik ga zo op een draad katoen naaien met de naaimachine. Vind je het te moeilijk om over een draad te naaien, dan kun je ook een dun lintje of zo gebruiken. Aan het begin van de draad leg ik en knoop zodat de draad niet gaat uitrafelen. Direct na de knoop leg ik de blaadjes ONDER de draad en houd de draad goed in het midden onder de naald. Nu naai ik rustig over de draad en daarmee stik ik de blaadjes vast aan de draad. Ik heb een naald 70 gebruikt.
Een sliert met blaadjes afEr ontstaat nu een lange sliert met blaadjes. Als de sliert lang genoeg is dan sla ik een stukje over. Er moet wat ruimte zijn om een knoop te leggen aan het einde van de sliert en het begin van de volgende. Je kunt natuurlijk ook de draad afknippen, een knoopje leggen en opnieuw beginnen.
Sliertjes op dikker vilt genaaidDe sliertjes naai ik weer op een wat dikker stuk vilt. Je kunt hier ook een lintje voor gebruiken of zo. Door de lengte van de slierten wat te varieren wordt je klimop speelser. Ik heb zelf een aantal stukjes gemaakt, allemaal met een andere gemiddelde lengte en breedte.
Een stukje klimopZo ziet het er aan de voorkant uit als je een stukje klimop af hebt.
Klittenband aan de achterkantAan de achterkant van de klimop heb ik een dun reepje klittenband geplakt. Hiermee bevestig ik de klimop aan de rotsen waarop ik ook een stukje klittenband heb geplakt.
Het resultaatHet resultaat is leuk geworden. En omdat de klimop met klittenband vast zit kun je deze eenvoudig verwijderen en weer ergens anders aanplakken als je de opstelling veranderd.