Welkom bij To be defined

Welkom op mijn website To be defined, een website boordevol creativiteit. Je vindt hier talloze handleidingen in woord en beeld over diverse onderwerpen. Op deze pagina zie je slechts een selectie. Maak een keuze uit het menu links voor meer artikelen over je favoriete onderwerp.
365 Challenge, alternatief ontwerp, kleinDe 365 Challenge quilt is een prachtig ontwerp, maar wel groot en bewerkelijk. Wil je toch graag meedoen en de mooiste blokken maken maar niet zo'n grote quilt, dan is dit alternatieve ontwerp misschien wat voor je. Dit alternatieve ontwerp is 66" x 66" zonder bies. Dat is ongeveer 168 cm x 168 cm. Ik heb er nog een bies van 1.5 Inch omheen gezet. Mijn quilt is nu ongeveer 174 cm in het vierkant.

Op de website vind je ook een artikel over het originele ontwerp.


Layout alternatief ontwerp, kleinIn de layout van het kleine alternatieve ontwerp zijn alle speciale blokken van de 365 Challenge verwerkt. Het totale aantal blokken is echter een stuk minder. Dat scheelt heel veel werk en ook behoorlijk wat stof omdat de kleine blokjes relatief veel stof gebruiken.

Je kunt alle patronen van de blokken downloaden.  Alle 3 de ontwerpen van de 365 Challenge zitten in het EQ7 project.

Leg de lapjes naast elkaarAls je alle blokken af hebt kun je beginen met het maken van de top. Als je goed naar het ontwerp kijkt zie je dat er steeds 4 kleine (3") donkere blokken samengevoegd worden tot een groot donker blok (6"). Het is handig als je dit als eerste doet. Zo houd je bijna allemaal 6" blokken over die je vervolgens weer aan elkaar zet.
Leg de kleine donkere blokjes op een tafel of op de grond in setjes bij elkaar. Zo kun je zien of je de kleuren een beetje evenwichtig verdeeld hebt.
Setje van 4 kleine donkere lapjesIk heb hiernaast een setje waar ik wel tevreden over ben. Bijna alle donkere lapjes komen er in voor en er zijn geen hinderlijke naden tussen de lapjes.
4 lapjes aan elkaarBen je tevreden met je setjes van steeds 4 blokjes dan kun je ze aan elkaar naaien. Naai hiervoor eerst 2 maal 2 lapjes aan elkaar, strijk de naden tegengesteld, naar vervolgens de ontstane 2 lapjes van elk 2 lapjes groot aan elkaar. Zorg de de naden die je net genaaid hebt mooi stoten zodat je een net lapje krijgt.